Pasta Salad with Kaz Bar Kofta Lamb Kebabs

Ces jours, je me sens comme si je m'étais endormie l'hiver dernier et je m'étais réveillée en été, ayant complètement raté le printemps.

Je viens de réaliser que je m'ennuie un peu maintenant que toutes mes émissions de télévision préférées sont en pause, et je n'ai rien pour me distraire de la monotonie routinière d'une vie confinée. Un petit service, s'il vous plaît: (j'ai déjà demandé à mes amis de me proposer leurs émissions de télévision préférées) alors, si vous avez des suggestions, faites-le moi savoir, merci d'avance!

Je viens aussi de réaliser que j'ai un trouble affectif saisonnier, et donc, j'essaierai de faire plus de choses qui me plaisent, moins de choses qui sont obligatoires.

Alors, j'ai recommencé à danser, je dansais tout le temps quand j'étais au lycée, et ça m'apportait beaucoup de joie. J'ai toujours adoré me perdre dans la musique, c'est très méditatif! La danse est également un excellent moyen de perdre du poids (mon dieu j'ai besoin de perdre tout le poids pris par tous les bons repas que j'ai mangés pendant le confinement 😭😭😭).

En plus, j'ai recommencé à cuisiner pour mes amis. Même si nous ne pouvons pas rencontrer nos amis, dans les restaurants ou les avoir chez nous, je peux encore cuisiner et leur livrer mes repas faits maison. Nourrir mes amis, ça me plaît beaucoup!

Je voudrais aussi recommencer à lire. J'avais l'habitude de lire avidement, mais la dernière fois que j'ai lu un roman, c'était il y a presque une décennie. J'adorais me perdre dans mes livres et laisser libre cours à mon imagination. Et j'aurais l'objectif de lire un roman d'ici la fin de l'année. C'est modeste et réaliste, non? Alors, des suggestions pour une lecture facile?

Et enfin, j'ai recommencé à bloguer. Et cela explique la fréquence récente des billets de blog. Après presque un an de laisser ce blog "silencieux", j'ai finalement retrouvé mon inspiration pour bloguer. Espèrons que l'inspiration dure 🙏

Voilà, toutes les choses que je vais (ou prévois de) faire pendant ce confinement, pour guérir mon trouble affectif saisonnier. Souhaitez-moi bonne chance!

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Notwithstanding that there aren't very many Middle Eastern restaurants here in this part of the world, Kazbar is my favourite Middle Eastern restaurant in all of Singapore. I'm by no means an expert on Middle Eastern cuisine (I'm barely knowledgeable in this aspect), all I know is that Kaz Bar was where I fell in love with lamb. Their lamb chops are (and remain) the best I've ever had in my life. There's something about the melange of heady Middle Eastern spices that tempers the full-bodied oomph of lamb wonderfully.

Because I no longer work in the CBD (and also, we detest driving into the CBD unless we really really have to), it's been a while since we last dined at Kaz Bar. I would have forgotten about the intrepid CBD long-timer if not for the Singapore Restaurant Rescue Facebook Group, which profile I saw pop up on, when we were trying to decide on dinner during the Circuit Breaker one evening. It was opportune as well, we had needed a change-up from the usual rotation of Chinese, Japanese, French and Italian restaurants.

Unfortunately, the lamb chops are only available for DIY, sold pre-marinated and frozen on an advance pre-order basis ($70 for 1kg). Oh well, I can hold off till after dining-in is allowed, to have the lamb chops. I don't think I could grill the lamb chops as well as Kazbar would anyway.

That said, must-tries from the take-out menu include:

Shish Taouk ($24): traditional Middle Eastern chicken skewers redolent with cardamom, cinnamon and allspice. Here, the chicken breast meat is rendered scrumptious by the yoghurt marinade.

Kofta Kebab ($26): minced lamb kebabs smoky with cumin and coriander seeds, and enlivened with crushed mint.

Iranian Joojeh Kebab ($25): grilled chicken cubes juicy with saffron and lemon juice. The kebabs are all served with saffron basmatic rice, babas, a crisp vegetable salad, and spiced bread for a full well-rounded meal.

Fish & Prawns in Harrah Sauce ($36): perfectly grilled seafood slathered in a spicy harissa tomato sauce and crispy onions.

Fish & Prawns in Tajin Tahini ($36): seafood with a creamy sesame sauce dotted pine nuts and crispy onion ribbons.

We had leftovers, so I took the lamb kebabs and turned them into the highlight of another meal, a healthy-ish hot-cold one-dish salad that was quick to put together and required minimal washing up.



Ingredients (feeds 2):
125gm arugula leaves
15gm basil leaves, roughly torn
1kg cauliflower, cut into floret
6 strips streaky bacon
1 portion of Kaz Bar lamb kebabs, cut into 1" cubes
3 eggs, hard-boiled and sliced
1 bag of porcini mushroom ravioli, about 200gm
3 tbsp tapenade
4 tbsp extra virgin olive oil ("evoo")


Directions:
1) Toss the cauliflower florets with lashings of olive oil and salt sparingly. The bacon will be layered atop it so go easy on the salt. 

2) Layer bacon atop the cauliflower florets.

3) Pop the cauliflower and bacon into the oven at 210C for about 20 mins. 

4) Remove the bacon when crisp and cut into 1" squares, turn the heat up to 230C and pop the cauliflower back into the oven to brown, about 5-10 minutes.

5) In the meantime, cook the ravioli in salted boiling water, drain and set aside.

6) Make the dressing: stir the tapenade with evoo.

7) Assemble the salad: layer the arugula at the bottom, top with cauliflower, bacon, kebabs, eggs, ravioli, and basil leaves, and drizzle the dressing as liberally as you'd like. Voilà, easy peasy lemon squeezy dinner.


Kaz Bar 
25 Church Street
#01-03 Capital Square 3
Tel: 6438 2975
Delivery tel: 6536 4328
Opening hours: weekday 12noon to 2.15pm for lunch; 5pm to 9.15pm for dinner;
closed on weekends
Website: www.kazbar.com
Delivery/Takeout Link

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